Ο Παμμηλιακός Αθλητικός Σύλλογος δημιουργήθηκε το 1960. Σύμφωνα με το καταστατικό ίδρυσής του, σκοπός του σωματείου είναι η ανάπτυξη και η διάδοση της παιδείας του ποδοσφαίρου, των αγωνισμάτων του κλασικού και του θαλάσσιου αθλητισμού, η σωματική και η πνευματική ανάπτυξη της νεολαίας και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των νέων. Έδρα του Συλλόγου αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Μήλου που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα.

Στα δύσκολα, για τις θαλάσσιες μετακινήσεις, χρόνια μετά το 1960, ο Παμμηλιακός συμμετείχε στο τοπικό πρωτάθλημα της Μήλου, επιτυγχάνοντας διακρίσεις και κατακτώντας πολλούς τίτλους. Το Σεπτέμβριο του 1991 πήρε μέρος για πρώτη φορά στο Κυκλαδικό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας στη Μήλο, τη Βάρη Σύρου, φέρνοντας ισοπαλία 1-1. Εκτός από το ποδόσφαιρο, την περίοδο εκείνη και ο στίβος σημείωσε μεγάλες επιτυχίες, με τις διακρίσεις των αθλητών του σε πανελλήνιο επίπεδο να είναι συνεχείς

Η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου φέτος λαμβάνει μέρος στο πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων, ενώ η πολύ καλή πορεία που διαγράφουν οι ομάδες Κ12, Κ14 και Κ16 στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, καταδεικνύει την αγωνιστική αρτιότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με τους Μηλιούς να έχουν κάθε λόγο να είναι υπερήφανοι για την ομάδα του νησιού τους, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες και τις πιο καλά οργανωμένες των Κυκλάδων.

Σήμερα ο Παμμηλιακός διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, κλασικού αθλητισμού, γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, ενώ προετοιμάζει και την δημιουργία ποδηλατικού τμήματος. Παράλληλα με την οργάνωση των ακαδημιών του στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο στίβο, ο Σύλλογος μας κοιτάζει προς το μέλλον, προσπαθώντας να παράγει καλούς αθλητές και σωστούς ανθρώπους, φέρνοντας επιτυχίες στο νησί και κάνοντας υπερήφανους τους κατοίκους του.