Νέα

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

 

Την επιστροφή των μικρών ποδοσφαιριστών στα γήπεδα πανηγύρισαν την Κυριακή 31/5/20 οι σύλλογοι όλης της χώρας, μετά τη χτεσινή ανακοίνωση της ΚΥΑ η οποία πλέον σαφώς ανέφερε ότι «η Γ΄φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα ξεκινάει τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020. Σε αυτή τη φάση θα επιτραπεί η προσέλευση στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις αθλητών και αθλουμένων όλων των ηλικιών».

Με τη νέα ανακοίνωσή της, η ΓΓΑ, η οποία ευτυχώς αυτή τη φορά δεν προκάλεσε σύγχυση και προβληματισμό, επιτρέπει την επιστροφή στις προπονήσεις και για τους αθλητές κάτω των 13 ετών κι έτσι πλέον δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
Για αθλούμενους/ες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες δεν έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας και συνεπώς δεν ανήκουν στον σύλλογο/ ομάδα, δεν απαιτείται η συμπλήρωση του ιατρικού ιστορικού και η προσκόμιση σχετικής ιατρικής βεβαίωσης. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπεται η πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση με την εγγραφή από τον συνοδό των στοιχείων του αθλητή στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.

Οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες τα χώρας, έχοντας και την επίσημη ανακοίνωσή από τις Αρχές, θα προσπαθήσουν να μαζέψουν… τα κομμάτια τους αρχίζοντας από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου τις προπονήσεις και για τους αθλητές κάτω των 13 ετών, πάντοτε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.
Απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις προπονήσεις είναι η προσκόμιση της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης ότι ο αθλητής/τρια είναι κλινικά υγιής και η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.
Όσοι μικροί προσέλθουν, θα χρειαστεί προηγουμένως να έχουν προμηθευτεί και να φέρουν απαραίτητα στο σάκο τους: ατομικό νερό, ατομικό αντισηπτικό, ατομικά ρούχα και προσωπική πετσέτα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις με τη σειρά τους θα έχουν φροντίσει για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όμως δεν είναι κακό να μας γίνει συνήθεια και η ατομική ευθύνη.
Χειραψίες, χαιρετισμοί, εναγκαλισμοί απαγορεύονται ενώ οι επαφές μεταξύ των αθλητών πρέπει να αποφεύγονται.
Οι ομαδικές ασκήσεις με μπάλα επιτρέπονται. Θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές μπάλες στην προπόνηση ώστε στις ομαδικές ασκήσεις να εναλλάσσονται συχνά (π.χ. κάθε 5 λεπτά), να απολυμαίνονται όσες χρησιμοποιήθηκαν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να επαναχρησιμοποιούνται αργότερα. Από 01/06/2020 επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων και ντους στις αθλητικές εγκαταστάσεις με βάση τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Έχουμε μπει σε μία νέα κατάσταση δεδομένων και οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Οι υπεύθυνοι των συλλόγων μέσω αναρτήσεων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ευχαριστούν γονείς και αθλητές για την υπομονή αλλά και την κατανόηση που υπέδειξαν το τρίμηνο της καραντίνας χωρίς να παραβλέπουν ότι προέχει η υγεία όλων και αυτό προϋποθέτει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Οι σχετικές οδηγίες ασφαλούς άσκησης στις αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν αναρτηθεί στο ειδικό πεδίο ενημέρωσης, με τίτλο: “Αθλητισμός & COVID19”, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ